- Turkiet -      Köpa Bostad      Vanliga frågor      Nyheter      Valuta      EkebySolhus/Facebook      Visningsresa      .     
 


Turkiets valuta är turkiska lira - TRY
1 TRY  3,4495 
SEK
 
Dagskurser på nätet:
XE     Forex     RL

* Växla pengar i Turkiet
Det går bra att ha med svenska pengar och växla på plats, det finns även mindre växlingskontor runt om i städerna. Euro och dollar fungerar bra i de flesta situationer. Du kan så klart också växla här i Sverige innan avresa, då kurserna brukar vara mer pålitliga och risken att bli lurad är minimal. Det är bra att alltid ha lite kontanter på sig då man inte kan räkna med att alla tar kort överallt.

* Ta ut pengar i Turkiet
Det går också utmärkt att ta ut pengar i bankomater som finns överallt. Då slipper du också gå runt med kontanter. I de flesta städer och turistorter finns det gott om bankomater (ATM). Du kan oftast använda ditt svenska bankomatkort, VISA-kort eller Mastercard för att ta ut pengar på bankomat i Turkiet. Du betalar vanligtvis en växlingsavgift till din svenska bank, samt en uttagsavgift till den bank i Turkiet där du tar ut pengar. Ofta rör det sig om 20-30 kronor, men vi rekommenderar att du kontrollerar växlingskurs för turkiska lira och uttagsavgifter med din svenska bank innan du åker till Turkiet. 

* Kreditkort i Turkiet
de flesta större varuhus, hotell och turistanläggningar accepterar kreditkort i Turkiet. I mindre orter, samt lokala småbutiker är det däremot kontanta pengar som gäller. Vi rekommenderar dig att ta ut kontanter ur bankomaten när du känner dig det minsta tveksam, för att undvika att dina kreditkortsuppgifter används av utomstående. 


Karl Johansg. 40, S-414 59 Göteborg
Tel: 031 24 96 -80
Mobil: 0705-93 24 20

(reservation för felskrivning, valuta samt prisändringar)