- Turkiet -      Köpa Bostad      Vanliga frågor      Nyheter      Valuta      EkebySolhus/Facebook      Visningsresa      .     
 Nyheter


Turkiet en av de främsta destinationerna för turister i Europa.
I en tid av globala ekonomiska kriser föredrog turister Turkiet över Europa för att tillbringa sin semester. World Town Organization (UNWTO) siffror har avslöjat att antalet turister legat runt 4% i Europa och för Turkiet var det  8%.

Tillväxttakten för Europa var 5% och nästan dubbelt för Turkiet, 8,6% under de senaste 8 månaderna. Turkiet är på stark frammarsch som främsta land med fler och fler besökande från Europa. Europeerna köper även mycket lägenheter och villor. Klimatet och prisnivån är starka argument för investering i bostad i Turkiet.

GODA NYHETER !    Nu får du automatiskt 1 års Visa vid bostadsköp i Turkiet.
Turkiska myndigheterna har bestämt att som nybliven bostadsägare får du automatiskt 1 års visa. Det underlättar betydligt för den som köper bostad att man utan hinder kan komma in i Turkiet utan restriktioner på vistelsetid. Första tiden vid bostadsköp har man mycket som ska ordnas. Möbler ska inhandlas och bostaden ska inredas och dekoreras, så man kanske åker flera gånger till Turkiet eller vill vistas längre tid i sin bostad. Därför har myndigheterna bestämt sig för att underlätta för bostadsköparen.  -  Nu återstår bara för myndigheterna att bestämma när & hur detta ska administreras.

Nu flyger även TUI Fly (Thomas Cook) till och från Gazipasa.
Startour och Fritidsresor ingår i TUI Fly och charterturister kan glädja sig åt att de kommer att flyga hela sommaren med start 1 Juni. Detta innebär betydligt kortare transfer till Alanya eftersom Gazipasa airport bara ligger 60 km från Alanya. Även flyg från Litauen har börjat landa i Gazipasa.För några dagar sedan landade ett plan därifrån med 180 passagerare.

Med SAS nya avtal blir det lättare åka från Sverige till Turkiet.
SAS har ingått avtal med Turkish Airlines. Det blir lättare att åka från Sverige och andra skandinaviska städer till Antalya och övriga delar av Turkiet - Turkish Airlines och flygbolaget SAS, som båda ingår i Star Alliance, har ingått ett nytt code-share avtal. SAS skriver…. ”Från och med i dag kan SAS kunder boka Turkish Airlines flygningar med ett SK flygnummer från Köpenhamn, Oslo, Stockholm, Helsingfors, Aalborg och Billund till Istanbul och därifrån vidare till Ankara, Antalya, Bodrum, Dalaman och Izmr. I tillägg kommer Turkish Airlines att lägga sitt flygnummer på fler än 20 destinationer i Skandinavien & Finland.

Pegasus flyger varje dag mellan Istanbul och Gazipasa/Alanya 
Med start den 31 Mars 2013 kommer Pegasus att flyga varje dag sommartid mellan Istanbul och Gazipasa/Alanya till glädje för många. Många tycker att transfertiden från Antalya är alldeles för lång. Avgången från Gazipasa till Istanbil är kl: 21.40 varje kväll och från Istanbul till Gazipasa flyger dom kl 06.10 varje morgon. Vintertid kommer man att flyga 4 dagar i veckan. Kl. 07.50 på morgonen från Gazipasa och från Istanbul på kvällen kl. 20.00.
De försöker även att fådessa
 avgångar/ankomster att passa med andra flygbolags tider om man ska vidare till någon annan ort.

HM ( Hennes & Mauritz ) öppnar i Antalya
Goda nyheter för alla shopping-älskare. Antalya får sin första HM butik. Den kommer att öppnas 30 Mars i Erasta AVM /Antalya. Nu finns det 5 HM butiker i Turkiet eftersom ännu en har öppnats i Istanbul.
Detta är förstås till glädje för alla men kanske speciellt för de yngre ungdomarna.  

SAS kommer nu att flyga mellan Arlanda och Köpenhamn till Gazipasa/Alanya.
Dessa goda nyheter för de som bor i eller i närheten av Alanya kommer att underlätta betydligt för transfertiden. Det kommer bara att ta ca 40 minuter från flygplatsen till ditt hotell eller hem. Många har tyckt att transfer tiden på 2 timmar från Antalya har varit för lång. SAS flyger 3 ggr varje vecka från Arlanda till Gazipasa med start 23 Mars 2013. 1 Juli startar man också flyga från Köpenhamn.

CPH flyg till Alanya Gazipasa Flygplats

CPH flights to Alanya Gazipaþa Airport

Det Turkiskt/Danska flygbolaget Tyrkiet Eksperten/Scanway tillgännagav på sin hemsida att de startar flyg direkt från Köpenhamn till Gazipasa airport Alanya fr.o.m 1 April till 30 Oktober 2012.    Bokningar kan redan göras nu på hemsidan www.tyrkieteksperten.dk Tyrkiet Eksperten. De kommer att ha 4 flygavgångar per vecka med Boeing 737 som har 148 platser. Det är för närvande det största planet som är tillåtet att landa där.
- Fler flygbolag som trafikerar Gazipasa flygplats;
Turkish Airlines , Anadolu Jet och Borajet.


 


Karl Johansg. 40, S-414 59 Göteborg
Tel: 031 24 96 -80
Mobil: 0705-93 24 20
info@ekeby.cc

(reservation för felskrivning, valuta samt prisändringar)